Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Για τον Όμιλο B & F, ο παράγοντας της συνεισφοράς αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αρχές του. Ως αποτέλεσμα, είναι αρκετές οι δράσεις κοινωνικής ευθύνης που έχει αναλάβει, στηρίζοντας, πάντοτε με σεβασμό και ευαισθησία στις ανθρώπινες αξίες, ομάδες και γενικότερα μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, με σκοπό να ενισχύσει το πολύτιμο έργο τους.

 

Παρακάτω, οι σημαντικότερες χορηγίες κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου:

 

Το 2023,η BSB έγινε χορηγός της μη κυβερνητικής οργάνωσης W.I.N. HELLAS, ενισχύοντας το έργο της που έχει ως στόχο την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

 

Το 2022, η BSB στηρίζει τον οργανισμό “Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος” και δημιουργεί σε συνεργασία με την εικαστικό Αγγελική Αγγελίδη ένα υπέροχο συλλεκτικό φούτερ, ως πρόταση  χριστουγεννιάτικου δώρου! Το φούτερ πωλείται από τα φυσικά καταστήματα και το online store της BSB και του  “Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος” και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις ενισχύει το σημαντικό έργο του οργανισμού.

 

Το 2022, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, ευχήθηκε χρόνια πολλά στις γυναίκες, καλώντας τις να διακηρύξουν τα δικαιώματα τους φορώντας ενα εμβληματικό ρούχο! Το fashion brand που αγαπά, σέβεται και τιμά όλες τις γυναίκες, δημιούργησε μια ξεχωριστή συλλογή αποτελούμενη απο 4 t-shirts, η οποία προέκυψε από την εμπνευσμένη ένωση designers και artists. Η συλλογή είναι αφιερωμένη στις γυναίκες και έχει ως στόχο να προβάλλει και να ενδυναμώσει τη γυναίκα της σύγχρονης εποχής που αγωνίζεται για έναν κόσμο απαλλαγμένο από βία, στερεότυπα και διακρίσεις. Η exclusive συλλογή της BSB δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της conceptual artist & designer Καρολίνας Ροβύθη, της εικαστικού Αγγελικής Αγγελίδη, του creative art director Θοδωρή Λαλάγκα και φυσικά των designers της BSB και έχει σημαντική φιλανθρωπική διάσταση, αφού μέσω των πωλήσεων θα ενισχύσει το Κέντρο «ΔΙΟΤΙΜΑ», που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης θυμάτων έμφυλης βίας και ενδυνάμωσης των γυναικών.

 

Από το 2013 έως και σήμερα, στο πλαίσιο του μουσικού event MADWALK, διοργανώνει κάθε χρόνο μία φιλανθρωπική δράση «BSB CHARITY ACT» με σκοπό την ενίσχυση διάφορων μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Συγκεκριμένα:

 

Το 2019, δημιούργησε ένα συλλεκτικό χρυσό sequin dress και προσέφερε όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του στο σωματείο “ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο”.  Τα έσοδα θα διατεθούν για την προσφορά του απαραίτητου εξοπλισμού στο «ELPIDA Youth Summer Camp», ένα 10ήμερο θεραπευτικό πρόγραμμα για αποθεραπευμένα παιδιά ηλικίας 9-16 ετών που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από την Επιτροπή «ELPIDA Youth».

 

Το 2018, η BSB σχεδίασε και παρουσίασε ένα γαλάζιο limited edition φόρεμα, του οποίου μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις προσφέρθηκε στο ίδρυμα “Μητέρα” που παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας σε παιδιά που είναι εγκαταλελειμμένα ή διαβιούν σε ακατάλληλο περιβάλλον και χρήζουν φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης.

 

Το 2017,  παρουσίασε ένα συλλεκτικό φούξια φόρεμα που σχεδίασε και στη συνέχεια διέθεσε προς πώληση μέσα από το δίκτυο των καταστημάτων της. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του φορέματος προσφέρθηκε στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

 

Το 2016, δημιούργησε ένα χρυσό συλλεκτικό φόρεμα. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του ενίσχυσε οικονομικά τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Αγέννητου Παιδιού, «ΑΓΚΑΛΙΑ».

 

Το 2015, δημιούργησε ένα λευκό δαντελένιο συλλεκτικό φόρεμα και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του δόθηκε για την ενίσχυση του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». 

 

Το 2013 και το 2014, σε συνεργασία της με την Coca-Cola light η οποία ήταν και ο μέγας χορηγός του MADWALK, δημιούργησε ένα συλλεκτικό κόκκινο φόρεμα. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του φορέματος προσφέρθηκε και τις δύο χρονιές στην ΕΕΛΙΑ (Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου).

 

Το 2012, συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Coca-Cola Light και δημιουργεί το αξεσουάρ-σύμβολο της παγκόσμιας καμπάνιας «Feel Your Heart», με σκοπό να αφυπνίσει τις Ελληνίδες για τα θέματα που αφορούν στις καρδιαγγειακές παθήσεις. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του αξεσουάρ ενίσχυσαν την ΕΕΛΙΑ (Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου).

 

Το 2008, είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που δημιούργησε προς πώληση μια σειρά ρούχων από 100% οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

 

Το 2007, συμμετέχει ενεργά στον Τηλεμαραθώνιο Αγάπης, που πραγματοποιείται για 2η συνεχή χρονιά από τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ για την ενίσχυση 12 ιδρυμάτων με παιδιά, αναλαμβάνοντας το σχεδιασμό και την αποκλειστική διάθεση συγκεκριμένων t-shirts μέσω των καταστημάτων της στην Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Το 2006, γίνεται χορηγός του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Θαλασσίου Σκι 2006.

 

Το 2005, γίνεται χορηγός της καμπάνιας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, έχοντας την αποκλειστικότητα στο σχεδιασμό, την παραγωγή και τη διάθεση των ρούχων που φέρουν τους «4 κύκλους ζωής». Επίσης, το ίδιο έτος γίνεται επίσημος χορηγός και της Ευρωπαϊκής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

 

Το 2004, γίνεται ο επίσημος χορηγός της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, ενισχύοντας τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών για την επίτευξη της μέγιστης διάκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.